Home / آشپزی / طرز تهیه شیرینی بامیه خانگی

طرز تهیه شیرینی بامیه خانگی

= 4147

سلام دوستای عزیز و همراهان گرامی
یکی از پرطرفدارترین شیرینی هایی که در ماه مبارک رمضان سر سفره های افطاری ما هست شیرینی زولبیا و بامیه هست
متاسفانه در اغلب موارد وقتی این شیرینی از بیرون تهیه میشه خیلی اطمینان به رعایت تمام موارد در جهت تهیه سالم و درست این شیرینی نداریم….ممکنه بهداشتی نباشه ممکنه از مواد مرغوب استفاده نشده باشه ممکنه از شیرین کننده های غیرمجاز استفاده شده باشه و بدتر از همه قطعا تمام فنادی ها از روغن چندین و چند بار استفاده میکنن برای سرخ کردن زولبیا و یا بامیه که این واقعا بدترین روش پخت این شیرینی هست
بنابراین بهتر اینه که کدبانوهای عزیز با صرف اندکی زمان خودشون در منزل این شیرینی لذیذ رو با سلامت کامل تهیه و در کنار خانواده نوش جان کنید
قالاقا.آی ار تضمین میکنه بامیه هایی که با دستور ارائه شده در قالاقا.آی ار و نکات گفته شده تهیه میکنید قابل قیاص با بامیه های بازاری نیست و بامیه هاتون خیلی خیلی خوشمزه تر از قنادی ها خواهد شد
با خیال راحت با استفاده از دستور ارائه شده و نکات توضیح داده شده این شیرینی لذیذ را تهیه و با عزیزانتون نوش جان کنید و حتی میتونید این شیرینی رو تهیه کنید و وقتی به منزل دوستان و اقوام میرید براشون ببرید(به جای خرید شیرین از قنادی شیرینی خوشمزه و سالمی که خودتون تهیه کردید ببرید)
قالاقا.آی آر در جهت احترام به شما کاربران عزیز از تک تک مراحل کار عکس تهیه نمونده و این عکس ها هم مثل اکثر موارد ، عکس های اختصاصی قالاقا.آی آر هستند و در ضمن تمام فوت و فن های ارائه شده هم اختصاصی قالاقا.آی آر است.

امیدواریم از این آموزش هم نهایت استفاده رو ببرید

آموزش تهیه بامیه خانگی به صورت تصویری:

مواد لازم برای شیرینی بامیه:

آرد ۱ لیوان از لیوان دسته دار فرانسوی که فکر میکنم اکثر دوستان توی خونه داشته باشن

آب ۱لیوان درواقع از هر پیمانه و لیوانی برای آرد استفاده می کنید به همون مقدار هم آب باید استفاده کنید نگران اندازه پیمانه ها زیاد نباشید

دو قاشق غذا خوری شربت بار

۱ قاشق غذا خوری روغن مایع

تخم مرغ ۲ الی ۳  عدد

مواد لازم برای شربت بار

شکر ۵۰۰ گرم    ۲پیمانه

آب ۱ پیمانه  از پیمانه مخصوص شیرینی پزی استفاده کردم

گلاب ۱/٢ یک دوم پیمانه برای گلاب هم همینطور از پیمانه مخصوص شیرینی پزی

زعفران آب کرده ۱ قاشق مربا خوری

گلوکز مایع۱ قاشق غذا خوری سر پر(اگر نداشتید مهم نیست)

جوهر لیمو ۱ چهارم قاشق چایخوری

برای شروع کار بهتره که ابتدا شربت بار  رو درست کنید

طرز تهیه شربت بار:

شکر رو داخل ظرف بریزید

طرز تهیه شربت بار بدون شکرک
طرز تهیه شربت بار بدون شکرک

۱ پیمانه آب رو هم بریزید داخل شکر و خوب مخلوط کنید

طرز تهیه شربت بار
طرز تهیه شربت بار
طرز تهیه شربت بار به صورت تصویری
طرز تهیه شربت بار به صورت تصویری

تا شکر و آب حل بشن اگه هم کامل حل نشد مشکلی نیست یواش یواش در اثر حرارت حل میشه ولی نباید با قاشق فلزی تا موقع قوام اومدن همش بزنید  والا  شربت بارتون شکرک میزنه سعی کنید که اجازه بدید در اثر حرارت شکر و آب حل بشه اگه دیدید نشد با قاشق چوبی شربت رو هم بزنید نه با قاشق فلزی
نکته: هرگز از قاشق فلزی استفاده نکنید از قاشق چوبی یا از قاشق های نسوز که من استفاده کردم میتونید استفاده کنید

طرز تهیه شربت بار
طرز تهیه شربت بار

طرز تهیه شربت بار با ماندگاری بالا

بزارید روی حرارت و اجازه بدید با حرارت متوسط جوری که نباید زیاد هم غل بخوره

نکته۱: با برسی که به آبلیمو آغشته کردید شکرهای اطراف ظرفتون رو تمیز کنید اگه اینکار رو نکنید همین شکرهای خشک شده بر روی بدنه شربت بارتون رو خراب میکنه و باعث شکرک زدن شربت بارتون میشه

نکته۲: اگر برس مخصوص نداشتید طوری نیست یک دستمال کاغذی تمیز را کمی با آبلیمو مرطوب کنید و به آرامی شکرک های روی بدنه ی قابلمه رو پاک کنید

طرز تهیه شربت بار مخصوص بامیه
طرز تهیه شربت بار مخصوص بامیه

وقتی دیدید که نزدیک به قوام آمدن شربت هست ۱ دوم پیمانه گلاب رو بهش اضافه کنید سعی کنید از گلاب خوب و  خوش عطر استفاده کنید
نکته: من از گلاب ربیع استفاده کردم و عالی بود

طرز تهیه شربت بار به صورت تصویری
طرز تهیه شربت بار به صورت تصویری
آموزش مرحله به مرحله تهیه شربت بار
آموزش مرحله به مرحله تهیه شربت بار

بعد هم جوهر لیمو را اضافه کنید

طرز تهیه شربت بار با ماندگاری بالا
طرز تهیه شربت بار با ماندگاری بالا

نکته۱: به جای جوهر لیمو اگه نداشتید از آبلیمو استفاده کنید ولی به نظر من با جوهر لیمو بهتر شده بود

نکته۲:چون جوهرلیمو به هیچ عنوان نمیذاره شربت بار شکرک بزنه بهتره از جوهر لیمو استفاده کنید من شربت بارم هربار اضافه بیاد برای دفعه ی بعد تویه یخچال قرار میدم و دفعه ی بعد به راحتی استفاده میکنم و حتی کوچکترین شکرکی هم نمیزنه

طرز تهیه شربت بار به صورت تصویری
طرز تهیه شربت بار به صورت تصویری

حالا زعفران دم کشیده رو اضافه کنید
نکته: بهترین راه برای خوش رنگ تر شدن و بیشتر رنگ دادن زعفران اینه که زعفران پودر شده رو در ظرف مورد نظر(لیوان یا هر چی) بریزید بعد روش یکی دو قالب یخ بندازید اینطوری هم فوق العاده خوش رنگ میشه و هم غلظت رنگش بیشتر میشه و بهتر رنگ میده

بعد از ریختن زعفران اجازه بدید تا یکی دو جوش هم بزنه دیگه موقع خاموش کردن شعله گاز مایع گلوکز رو بریزید البته هیچ اجباری در زیختن مایع گلوکز نیست چون برای من بارها پیش اومده که در منزل نداشتم و بدون مایع گلوکز شربت بارم رو دست کردم
نکته: مایع گلوکز به شربتتون هم قوام خوبی میده و هم شیشه ای و براق میکنه ولی نبودش هم تاثیر منفی نداره

شربت بار را چگونه درست کنیم که شکرک نبندد
شربت بار را چگونه درست کنیم که شکرک نبندد

اینجا دیگه شربت خیلی خوب قوام اومده و میگذاریم کنار برای بامیه مون هم آماده است

نکته: شربت بار خوبه که یا یه روز قبل یا چند ساعت قبل از خود بامیه درست بشه

حالا می ریم سراغ خود بامیه:

ابتدا داخل ظرفمون یک پیمانه آب رو می ریزیم و وقتی خوب گرم شد زعفران رو بهش اضافه میکنیم و اجازه میدیدم که جوش بیاد

طرز تهیه شیرینی بامیه به صورت تصویری
طرز تهیه شیرینی بامیه به صورت تصویری

وقتی  آب به جوش افتاد در یک مرحله آرد رو به آب اضافه می کنید و همینجوری روی حرارت همش می زنید تا خمیر به یک طرفی جمع بشه

طرز تهیه شیرینی بامیه به صورت تصویری
طرز تهیه شیرینی بامیه به صورت تصویری
آموزش پخت شیرینی بامیه به ساده ترین روش
آموزش پخت شیرینی بامیه به ساده ترین روش
طرز تهیه شیرینی بامیه خونگی
طرز تهیه شیرینی بامیه خونگی
آموزش تصویری پخت بامیه خونگی
آموزش تصویری پخت بامیه خونگی

۱۰ الی ۱۵ دقیقه خمیر جمع شده رو داخل ظرف روی حرارت خوب تفتش می دید اگه اینکارو نکنید داخل بامیه بعد از پخت خمیر میشه و خام می مونه و شربت رو خوب جذب نمیکنه

طرز تهیه بامیه در منزل+آموزش تصویری
طرز تهیه بامیه در منزل+آموزش تصویری

خمیر رو بعد از تفت دادن کناری بزارید تا خوب خنک بشه بعد یکی یکی تخم مرغها رو خوب با خمیر هم بزنید تقریبا تا اندازه ای که هر تخم مرغ جذب آرد بشه

تخم مرغ اول

طرز تهیه بامیه
طرز تهیه بامیه
آموزش روش صحیح پخت بامیه در منزل
آموزش روش صحیح پخت بامیه در منزل

تخم مرغ دوم

چطور در منزل بامیه ای مثل قنادی تهیه کنیم
چطور در منزل بامیه ای مثل قنادی تهیه کنیم

بعد هم به این شکلی که می بینید در اومد اینجا دیگه آمادست که خمیر رو وارد قیف بکنیم

آموزش روش صحیح پخت بامیه در منزل

برای خمیر بامیه من دو تا تخم مرغ کفایت کرد نه باید سفت باشه که بزور از قیف در بیاد نه باید شل باشه تخم مرغ اضافی هم اگه بهش بزنید بامیه توی روغن ترک میخوره

من برای بامیه ها از این سر ماسوره استفاده میکنم که بهش ماسوره آچاری گفته میشه و اتفاقا بامیه ها هم شبیه بامیه های بیرون میشه حالا شما فرقی نداره از هر سر ماسوره ای می تونید استفاده کنید این سرماسوره رو برای بعضی دوستان عکسش رو گذاشتم که اگه دوست داشتن تهیه اش کنید
نکته: هرگز خودتون رو مقید به بودن وسایل نکنید اگر قیف و ماسوره ندارید میتونید گوشه یک پلاستیک محکم رو بچینید و به صورت استوانه‌ای بامیه‌ها رو دربیارید درسته شکلش مثل بامیه‌های بیرون نمی‌شه ولی مزه‌اش فرق نداره حتی میتونید با دست از خمیرتون توپ های کوچولو کوچولو بردارید و در روغن بندازید

دستور پخت بامیه خانگی
دستور پخت بامیه خانگی

داخل ظرفی روغن فراوون می ریزیم و با هر فشار قیف با قیچی که باید به روغن آغشته باشه بامیه رو قیچی می کنیم و داخل  روغن ولرم می ریزیم روغن نه باید سرد باشه نه داغ حتما برای سری بعد قابلمه رو از روی حرارت بردارین تا روغن ولرم بشه
نکته: وقتی بامیه ها رو میخواید بریزید باید روغن ولرم باشه

نکتـــــــــــــــــــــه مهم :برای سرخ کردن از روغن مایع اصلا استفاده نکنید چون باعث میشه هم روغن زیادی در شربت بار در بیاد و هم بعد از سرد شدن مات میشه و دیگه بامیه ی براقی نخواهید داشت و بعد از خارج کردن بامیه ها از شربت بار خیلی حالت چرب بد میشه و اصطلاحا موقع میل کردن در دهان میماسه….

طرز تهیه بامیه خونگی
طرز تهیه بامیه خونگی
شیرینی بامیه خونگی ویژه رمضان
شیرینی بامیه خونگی ویژه رمضان

بعد که یه مقدار خمیر بامیه رو داخل روغن ریختیم یه خورده تکونش می دیم که از هم فاصله بگیرن و نچسبن روی حرارت سرخشون می کنیم
نکته: تکان دادن ظرفتون در این مرحله مهمه اگه تکان ندید بامیه هاتون به هم میچسبه
می بینید که چه خوب پف کرده و داخل روغن شناور موندن

آموزش تصویری تهیه بامیه خونگی
آموزش تصویری تهیه بامیه خونگی

از داخل روغن که در میاد سریع داخل صافی روغن بندازید بامیه هاتون رو و اجازه بدید کمی روغن اضافیش گرفته شه

طرز تهیه بامیه خونگی ویژه ماه مبارک رمضان
طرز تهیه بامیه خونگی ویژه ماه مبارک رمضان

بعد از اینکه سرخ شد من سریع داخل صافی روغن اضافش رو گرفتم و داخل شربت بار سرد

نکته: تاکید می کنم شربت بار باید خنک باشه داخل شربت بار انداختم و تقریبا بعد از ۳ دقیقه هم از شربت بار خارجشون کردم

طرز تهیه شیرینی بامیه ویژه ماه رمضان
طرز تهیه شیرینی بامیه ویژه ماه رمضان

بفرمایید این هم شیرینی بامیه خونگی هم روغنش چن بار استفاده نیست و سالمه و  بوی روغنی که معلومه چند بار استفاده شده از بیرون تهیه می کنیم نمیاد وکاملا بوی خوب گلاب و زعفرون هم مشخصه امیدوارم درست کنید و از خوردنش هم در کنار اعضای خانوادتون و عزیزانتون لذت ببرید و سلامت و شاد باشید این نهایت آرزوی من برای شما دوستان خوبم هست و از صمیم قلبم براتون آرزوی بهترین ها رو دارم

طرز تهیه شیرینی بامیه ویژه رمضان
طرز تهیه شیرینی بامیه ویژه رمضان
منوی ویژه رمضان
منوی ویژه رمضان “طرز تهیه شیرینی بامیه”
آموزش طبخ شیرینی بامیه ویژه ماه مبارک رمضان
آموزش طبخ شیرینی بامیه ویژه ماه مبارک رمضان
طرز تهیه شیرینی بامیه به همراه شربت بار
طرز تهیه شیرینی بامیه به همراه شربت بار

لحظه ی سبز دعا ما رو هم یاد کنید….محتاجیم به دعای شما خوبان

تهیه و تنظیم : قالاقا.آی آر

About bahar

بهار هستم.امیدوارم بتونم تویه این سایت مطالبی رو قرار بدم که مفید باشه و هر کاربری با یکبار حضور در سایت قالاقا بشه دوست همیشگی قالاقا.آی آر دوستان عزیز ما در سایت "قالاقا.آی آر" به منظور احترام به کاربران عزیزمون تمام تلاشمون اینه که براتون مطالب و آموزش هایی رو اماده کنیم که در سایر سایت ها نیست و در ضمن در مورد رسپی های آشپزی(غذاها،شیرینی ها،کیک و دسر) باید خدمتتون بگم که تمامشون تست شده هستن و با نکات خاص و یا به اصطلاح فوت و فن های کاملا اختصاصی قالاقا.آی آر به شما ارائه داده شده اند به امید اینکه بتونیم در کنار هم اوقات خوب و خوشی داشته باشیم

مطلب پیشنهادی

ویدئو آموزش طرز تهیه حلوا کاسه شیرازی

Post Views = 3142سلال دوستان خوب و عزیز و همراهان گرامی قالاقا.ای آر اینبار با …

4 comments

  1. ممنون از دستورات.
    قبل از اضافه کردن آرد ,روغن نمیخواد اضافه بشه؟
    خمیر بدست امده بدون روغنه؟

    • سلام دوست عزیز و گرامی
      خوشحالم از اینکه این دستور توجه شما رو جلب کرد و مطمئن هستم با توجه به دستور و اینکه مراحل و نکته ها رو به همین شکل که خدمتتون عرض کردم پیش برید یک بامیه فوق العاده لذیذ بدست میاد که هم خودتون لذت میبرید هم خانواده ی محترمتون
      دوست عزیزم خمیر بامیه به هیچ وجه روغن لازم نداره و اگه روغن اضافه شه دیگه بافت خوبی بهتون نمیده
      ببخشید سوالتون با تاخیر پاسخ داده شد واقعا شرمندم ولی متاسفانه اختلال در سیستم سرویس دهی بود که شکر خدا رفع شد
      امیدوارم منو بابت تاخیرم ببخشید
      باز هم ازتون ممنونم برای حضور گرمتون

  2. ایندفه میخوام با دستور شما درست کنم.
    امیدوارم ترد و براق بشه.
    فقط ی سوال
    شربت شما هم پر از روغن میشه؟؟؟

    • دوست عزیزم ممنونم از انتخاب و حسن توجهی که داشتید
      دوست خوبم اگر وقتی بامیه هاتون رو از روغن در میاد روی صافی روغن قرار بدید تا روغن اضافه ش گرفته شه دیگه شربت بار پر از روغن نمیشه البته من خودمم که بامیه ها رو در شربت بار میندازم گاهی کمی روغن تویه شربتم در میاد ولی معمولا وقتی روغن اضافه خوب گرفته شه این مشکل پیش نمی یاد.یک نکتـــــــــــــه مهم اینه که برای سرخ کردن از روغن مایع اصلا استفاده نکنید چون باعث میشه هم روغن زیادی در شربت بار در بیاد و هم بعد از سرد شدن مات میشه و اصطلاحا موقع میل کردن در دهان میماسه….
      در مورد تُرد بودن هم خیالتون راحت اگر مواردی که خدمتتون گفتم کامل رعایت کنید و بامیه داغ رو در شربت داغ نندازید واقعا عالی در میاد در مورد براق بودن هم که خیالتون راحت همونطور که در رسپی خدمتتون گفتم مایع گلوکز به شربتتون هم قوام خوبی میده و هم شیشه ای و براق میکنه و باعث شفافیت میشه…البته من خیلی مواقع مایع گلوکز هم نمیریزم ولی باز هم براق و خوب در میاد….
      دوست عزیز و همراه گرامی خوشحال میشم بعد از اینکه این شیرینی لذیذ رو تهیه کردید نتیجه رو به ما هم بگید و حتی اگر تونستید عکس تهیه بفرمایید تا با نام و مشخصات کامل خودتون در بخش هنرهای دوستان قرار بدم تا همه ببینند و لذت ببرن
      باز هم ممنون برای همراهی و حضور گرم و پر مهرتون

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *