Home / آشپزی / طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

= 13421

سلام به تمام دوستان و همراهان عزيزمون
در اين روزاي عزيز سر سفره هاي سحري و افطار يکي از دسرهاي خوشمزه اي که
هست و خیلی هم پرطرفدارن شله زرد و مسقطي و حلواست که من در
اين بخش براتون طرز تهيه ي شله زرد رو به مرحله به مرحله به همراه عکس
با روشي راحت و آسون که نتيجه ي اون عالي ميشه رو توضيح ميدم و
انشاالله در فرصت های بعدي طرز تهيه ي حلوا و مسقطي رو قرار ميدم
دوستای عزیز فقط چون کامل مراحل رو توضیح دادم یه کم متن نوشتاریم
طولانی شده،که میشد مراحل رو انقدر کامل توضیح ندم و و متنم رو
کوتاه بنویسم ولی بهتون توصیه میکنم اگر واقعا دلتون میخواد یک شله زرد خوشمزه
درست کنید تمام متن رو کامل بخونید به نظر من صرف کمی وقت برای یک نتیجه ی عالی ارزش داره.
پس با ما همراه باشيد.دوستاي عزيز سر سفره هاي سحر و افطار ملتمسين دعا رو از ياد نبريد خصوصا بیماران رو خیلی خیلی دعا کنید که واقعا بزرگ ترین نعمت پروردگار یکتای مهربان سلامتی ست.

حتم بدونید با دعايي که از دل پاک شما بر بياد گره از کار کسي باز میشه…

شله زرد

مواد لازم جهت تهيه ي شله زرد:

برنج نيم دانه: ۶ پيمانه

آب: ۳۰ پيمانه (يعني ۵ برابر برنج)

هل:۱۰ تا ۱۵ عدد هل سبز يا سفيد فرقي نداره فقط هل درسته لازم داريم
“اگر ميخوايد هل آسياب شده استفاده کنيد ۲ قاشق مرباخوري سر پُر”

گلاب: ۲ پيمانه

زعفران پودري: ۲گرم (اگه ميخوايد به جاي ۲گرم زعفران فقط از يک قاشق مرباخوري زعفران استفاده کنيد حتما “پ.ن ۱” رو بخونيد.)

شكر:۱۲ پيمانه سر پر

خلال بادام: ۱۰۰ گرم براي داخل

دارچين، خلال پسته و خلال بادام براي تزئين

یک نکتـــــــــــه خــــــــــــــارج از بحــــــــث :

((دوستای گلم همین اول بگم که متاسفانه تاریخ و زمان دوربین رو فراموش کردم تنظیم کنم

در نتیجه هم ساعت و هم تاریخ ها بی اساس هستن لازم دیدم اینو بگم 😉

آخه تایمش خیلی غیر عادی و تعجب برانگیز بود واسه همین با خودم گفتم نمیشه دلیلش رو بهتون نگم))

شله زرد نذری

روش تهيه:

۱- اول اينكه من از برنج نيم دانه ايراني استفاده كردم. اگر از برنج
درسته ايراني استفاده ميكنيد، ميزان آب رو نسبت به برنج ۶ برابر كنيد.
خواهشا از برنج خارجي استفاده نكنيد. چون عطرش به خوبيه ايراني نميشه.
و اينكه من نميدونم مقدار آب رو براي اون برنج ها چه جوري بايد در نظر گرفت.
ضمن اينکه ممکنه کلا برنج غير ايراني دون باقي بمونه و به حالتي که براي شله زرد مناسبه نرسه.
من برنج نيم دونه ي ايرانيم رو از شب قبل يا حداقل ۵الي ۶ ساعت
قبل خيس ميکنم و در آب برنجم سه چهار عدد هل درسته که با سر چاقو
توشون شکاف ايجاد کردم ميندازم و کمي هم زعفرون دم شده تويه آب برنجم
که براي خيس شدن بهش زمان ميدم ميريزم.
ريختن ها و زعفرون باعث ميشه برنجمون در همون حالت خام کمي
خوش عطر و خوش رنگ بشه براي اينکار اجباري نيست ولي من ترجيح ميدم
هميشه قبل درست کردن شله زردم اينکار رو بکنم و از اونجايي که ميخوام
در اين بخش تمام فوت و فن هاي مربوط به تهيه ي شله زرد
رو بگم در نتيجه تمام کارايي که انجام ميدوم رو مرحله به مرحله براتون شرح ميدم.

نکتــــــــــــــــــــــــه : براي خيس کردن ۶ پيمانه برنج من از ۶پيمانه آب
استفاده کردم و ۲۴پيمانه باقي آب رو
زماني که ميخواستم برنج رو روي حرارت قرار بدم اضافه کردم.
پس حواستون باشه براي خيس کردن برنج
حتما مقدار آب رو پيمانه کنيد و به خاطر بسپريد.

شله زرد

۲- آب و برنج رو در قابلمه ميريزيم و روي حرارت ميگذاريم تا برنج نيم پز بشه.
همون ابتداي کار که برنج و آب رو رويه شعله قرار ميديد
۵الي ۶عدد هلي رو که با نوک چاقو روي اونها شکاف هاي ريز ايجاد کرديد
در آب برنجتون بندازيد؛بهتون ميگم کي هل ها رو از داخل برنج
در بياريد,نگران نباشيد هل ها داخل برنج گم نميشن فقط حواستون باشه شکافي
که ايجاد ميکنيد طوري نباشه که پوسته ي هل بشکنه
و يا خيلي بزرگ نباشه که دونه هاي هل بتونه ازش در بياد.خيلي ها هل رو
اسياب ميکنن و در زمان معين به ششله زردشون اضافه ميکنن
ولي من از مزه ي هل آسياب شده خوشم نمي ياد و ترجيح ميدم هل رو درسته
در آب و برنجم بندازم اينطوري احساس ميکنم خيلي خوش عطرتر ميشه
در ضمن ميتونيد از طوري فلزي يا پارچه اي هم استفاده کنيد و اينطوري
خاطر جمع تر هستيد البته من خودم در شله زرد از توري استفاده نميکنم
براي مسقطي از توري استفاده ميکنم ولي باز اينم يه پيشنهاد بود براي راحت تر بودن مراحل کار.

شله زرد نذری

نکتــــــــــــــــــــــــــــه : دوستاي گلم ميتونيد تعداد ۱۰ تا ۱۵ عدد هل
رو که پوسته ي اونو شکاف داديد در يک قوري سفالي متوسط
(منظورم همين قوري هاييه که توش چايي دم ميکنيم ولي فلزي و استيل نباشه)
بندازيد و رويه اون آب بريزيد يعني قوري رو پر کنيد از آب
و درش رو بگذاريد و بعد قوري تون رو رويه کتري که آبش در حال
جوش هست قرار بديد و مثل چايي که دم ميکنيد اجازه بديد هل هاتون
کاملا عطرشون رو به آب قوري منتقل کنن و بعد اون آب رو
مرحله به مرحله به شله زردتون اضافه کنيد
اينکار هم باعث ميشه عطر هل ها بسيار بهتر بشه.

آموزش پخت شله زرد

۳-زعفران را با آب جوش مخلوط ميكنيم و ميگذاريم تا دم بكشه.
من از زماني که برنجم در آب جوش کمي نرم ميشه و حجم پيدا
ميکنه شروع ميکنم کم کم زعفرونم رو اضافه ميکنم.
اينکار بهم کمک ميکنه رنگ بهتري از زعفرونم بگيرم و اگه
احساس کردم باز هم نياز هست زعفرون دم کنم

شله زرد نذری

۴- در اين مرحله و پس از نيم پز شدن برنج نيمي از شكر رو اضافه ميكنيم.
شكر آب ميندازه. پس اگر قبل از اين مرحله احساس كرديد
آب برنج كمه، صبر كنيد و آب اضافه نكنيد. چون بعد از اضافه كردن شكر،
آبش بيشتر ميشه. اجازه ميديم تا باز هم به پخت ادامه بده.
بعد از افزودن شکر بايد بيشتر حواستون به شله زردتون باشه چون امکان ته
گرفتنش بيشتر ميشه و لازمه بيشتر همش بزنيد البته اگه مثل
من از ظروف چدني استفاده ميکنيد زياد نگران ته گرفتن نباشيد البته لازمه
بالاسر شله زردتون باشيد و هر از گاهي همش بزنيد
ولي خيلي مدام و تند تند لازم نيس هم بزنيد.

دستور پخت شله زرد برای ۳۰ نفر

تــــــــــــــــــــــــــــــــــوجه : اگه خواستيد از هل آسياب شده استفاده کنيد
بايد در اين مرحله هل آسياب شدتون رو اضافه کنيد
مقدار لازم هل آسياب شده براي اين دستور ۲قاشق مرباخوري سرپر هست.
اگرم مثل من هل رو دمي استفاده ميکنيد يا تويه آب ميندازيد که ديگه اين
مرحله رو از دستورتون حذف کنيد اين مرحله رو براي
عزيزاني نوشتم که ترجيح ميدن از هل آسياب شده در شله زردشون استفاده کنن.

دستور تهیه ی شله زرد نذری

۵- بعد از اين مرحله حدود ۱ ساعت زمان ميديم تا برنج كاملا پخته بشه.
در همين بين زعفران و بادام رو هم اضافه ميكنيم تا بادام هم بپزد.((بهتره که بادامی رو که میخواید داخل شله زردتون بریزید از چند ساعت قبل در گلاب خیس کنید اینطوری هم زمان پختش کمتر میشه هم به مراتب خوشمزه تر میشه))
اگر احساس کرديد که آب کم داره، ميتونيد تو اين مرحله آب جوش بهش اضافه کنيد.
اما حواستون باشه که شل نشه.توجه داشته باشيد اگر خواستيد آب اضافه کنيد فقط از آب جوش استفاده کنيد.

تـــــــــــــــــــــــــــــوجه : چنانچه هل ها رو از ابتدا به صورت درسته در
آب و برنج انداختيد قبل از اضافه کردن بادام هل ها را از درون موادتون
خارج کنيد البته ميشه تا قبل گلاب ريختنم تويه شله زردمون باشن ولي
بايد خيلي مواظب باشيد که له نشن و پوشتشون باز نشه
بهتر اينه که ريسک کمتري کنيد خصوصا اگه براي بار اول داريد شله زرد
ميپزيد و در اين مرحله هل ها رو در بياريد از اين هم کم ريسک تر
همون دم کردن هل ها و استفاده از آب معطر شده به اون هاست.

رسپی شله زرد

۶- بعد از اينكه پخت برنج كامل شد، بقيه شكر را هم اضافه ميكنيم و اجازه
ميديم چند تا قل بزنه در حدي که شکرمون کامل حل بشه و دون دون نباشه
و بعد از روي حرارت بر ميداريم، گلاب رو اضافه ميکنيم و هم ميزنيم و در ظرف ميكشيم.
توجه داشته باشيد که گلاب رو حتما حتما وقتي اضافه ميکنيم که شله زردمون رو از رويه حرارت برداشتيم.

دستور طبخ شله زرد

۷-دوستان عزيز براي شله زرد نذري، مقدار شكرش رو كم يا زياد نكنيد.
اما اگر خواستيد كه براي خونواده خودتون درست كنيد، ميتونيد شكرش
رو بر اساس سليقه خودتون تغيير بديد.اما براي شله زرد نذري اين مقدار شکر مطلوب ترين
مقداره که نه کم شيرين ميشه و نه شيرينيش اونقدري زياد ميشه که دل رو بزنه…

شله زرد نذری

۸- با اين مقدار موادي که گفتم، حدود ۳۰ تا کاسه متوسط رو به بزرگ شله زرد داريد.
( ديگه خودتون تنظيم کنيد که چقد لازم داريد 😉

اميدوارم بپزيد و لذتش رو ببريد ما رو هم دعا کنيد خصوصا سر سفره هاي
افطارتون منو خانوادمم ياد کنيد و برامون دعا کنيد…مـــــــرسي

شله زرد

“پ.ن ۱” : دوستاي عزيز اگر نميخوايد از ۲گرم زعفران استفاده کنيد ميتونيد از
يک قاشق مربا خوري سر پر زعفران + ۲ قاشق غذا خوري سر پر زرچوبه استفاده کنيد
فقط يک کره ۱۰۰ گرمي هم نياز داريد به اين صورت که زردچوبه رو در
کره تفت ميديد در حدي که بوي خامي زرچوبه گرفته شه بعد قبل مرحله ي
اول اضافه کردن شکر مخلوط زردچوبه و کره رو به برنج و آب در حال
جوش اضافه ميکنيد و مطمئن باشيد با تفت دادن زردچوبه در کره به هيچ وجه
شله زردتون بوي زردچوبه نخواهد داد.
اين هم يک راهکار ويژه براي عزيزاني که دلشون ميخواد از زعفران کمتري
استفاده کنند مادر بزرگ من وقتي اون قديما شله زرد تويه قابلمه هاي بزرگ
درست ميکردن و يهو چند تا قابلمه ي بزرگ شله زرد ميپختن و تويه کل محله
شله زرد پخش ميکردن به جاي اينکه ۵۰-۶۰گرم زردچوبه استفاده کنن اين
مقدار رو نصف ميکردن و براي باقيش از همين راهکار زردچوبه و کره
استفاده ميکردن و جالب اينه که هنوزم که هنوز هيچ کس پيدا نشده که بتونه
بهتر از ماماني من شله زرد بپزه و هيچ کسي هم حتي براي يک مورد هم
پيدا نشده که بگه شله زرد ماماني من بويي جز بوي خوش زعفران و هل و گلاب ميداده..
دوستاي گلم تمام فوت و فن ها و راز هاي مخفي پختن يک شله زرد عالي رو
خدمتتون گفتم و اميدوارم که تونسته باشم براي سفره هاي سحر و افطارتون
و براي نذري هاتون يه کمک کوچولو کرده باشم.

پ.ن ۲ : دوستای گل اگه مقدار رسپی که دادم رو نصف کنید یا دو برابر کنید هم هیچ مشکلی پیش نمی یاد در کل مقادیر رو به صورتی براتون نوشتم که به راحتی میتونید در حجم دلخواه شله زرد بپزید حتی میتونید با یک پیمانه برنج هم بپزید ؛ اگر برای کم و زیاد کردن مقادیر مشکل یا سوالی داشتید با کمال میل جواب سوالاتون رو میدم

نماز و روزه هاتون قبول

امیدوارم همگی همیشه سلامت و خوش و خوشبخت باشید و

ما رو هم وقت دعا یاد کنید…

بفرمایید نــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــوش جــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــان

دستور پخت شله زرد نذری

About bahar

بهار هستم.امیدوارم بتونم تویه این سایت مطالبی رو قرار بدم که مفید باشه و هر کاربری با یکبار حضور در سایت قالاقا بشه دوست همیشگی قالاقا.آی آر دوستان عزیز ما در سایت "قالاقا.آی آر" به منظور احترام به کاربران عزیزمون تمام تلاشمون اینه که براتون مطالب و آموزش هایی رو اماده کنیم که در سایر سایت ها نیست و در ضمن در مورد رسپی های آشپزی(غذاها،شیرینی ها،کیک و دسر) باید خدمتتون بگم که تمامشون تست شده هستن و با نکات خاص و یا به اصطلاح فوت و فن های کاملا اختصاصی قالاقا.آی آر به شما ارائه داده شده اند به امید اینکه بتونیم در کنار هم اوقات خوب و خوشی داشته باشیم

مطلب پیشنهادی

آموزش بافت پیراهن دخترانه نوزادی تا ۴ سالگی

Post Views = 49795سلام به تمام دوستای عزیز و همراهان گرامی دوستای خوبم در این …

10 comments

  1. واقعا کارتون عااااااااااااااااااااااااااااااالیه
    من تا حالا شله زرد نپخته بودم…اتفاقی باسایتتون آشنا شدم و وقتی دیدم چقدر خوب توضیح دادی درستیدمش..وااااااااااااااااااااااااااااااااااای کلی جلو خانواده ی افاده ای شوهرم سرم بالا رفت
    حالا میخوام برای شهادت هم در حجم بیشتر درستش کنم
    برای ۱۰۰تا ۱۵۰نفر
    مقادیر رو هم انقدر خوب و درست توضیح دادید که من اگه واسه ۱۰۰۰نفرم بخوام بدرستم میدونم چقدر باید برنج و …. استفاده کنم
    ولی…ولی اگه باز سوالی داشتم ازت میپرسم
    کلی هم سر افطار خودتون و خانوادتون رو دعا کردم و هر بار مادر شوهر و خواهر شوهرم از شله زردم تعریف میکردن کلی دعاتون کردم
    خدا خیرتون بده که بی توقع برامون اینهمه وقت میزارید

    • سلام دوست عزیز
      ممنون از لطف و محبتتون
      قبول باشه
      ممنون
      خواهش میکنم عزیز دلم من قلبا خوشحال میشم وقتی میبینم تونستم یه کدبانوی گل رو سر ذوق بیارم تا این دسر اصیل و خوشمزه ی ایرانی رو درست کنه
      باز هم ممنون از محبتتون
      موفق باشید

  2. سلام خسته نباشید
    امروز افطاری جمع و جوری داشتیم
    دهن روزه شروع کردم به درست کردن شله زرد و دل تویه دلم نبود که یه وقت خوشمزه نشه و شیرینیش یا چیزیش کم باشه ولی خداییش وقتی سر افطار آوردم قبل همه داداشم که خیلی هم سخت گیره خورد و کلی تعریف کرد و خودمم که تستش کردم کلی ذوق مرگ شدم
    خواستم ازتون تشکر کنم و بگم که کلی سر افطار دعاتون کردم و برای سحری شوهرمم یه کم کنار گذاشتم که سورپررایزش کنم و آخه واسه افطار اونم کلی کیف کرد
    دستتون درد نکنه منتظر دستورات و رسپی های بینظیر بعدیتون هستم
    در ضمن اگه میشه بامیه و باقلوا استانبولی رو اگه براتون مقدور بود آموزشش رو قرار بدید

    • سلام دوست عزیز
      قبول باشه
      آخیه…چرا نگرانی؟؟
      نوش جون خودتون و خانواده ی محترمتون
      خوشحالم که خوشتون اومده
      در ضمن اگه باز هم درست کردید زحمت بکشید از نتیجه ی کار عکس بندازید و برامون بفرستید تا در بخش آشپزی های کدبانوهای قالاقایی با مشخصات کامل خودتون ثبت بشه
      عزیزم اتفاقا آموزش بعدیم حتما بامیه خواهد بود ولی برای باقلوا فعلا قولی نمیدم
      مرسی دوستم
      موفق باشید

  3. دهن روزه چشمم دید و دلم خواست
    وای حالا کو تا افطار
    واجب شد منم درست کنم
    درست میکنم منم میام نتیجه رو اینجا میگم
    تا بعد

    • سلام دوست عزیز
      قبول باشه
      شرمنده گلم…البته ثواب روزه ی امروزتون قاعدتا بیشتر خواهد بود
      موفق باشید

  4. خیلی خوش آب رنگه
    وای وای خیلی شله زرد دوست میدارم ولی تا حالا درست نکردم.ولی تصمیم گرفتم امروز درست کنم البته نصف اینی که شما گفتی رو درست میکنم که اگه نتونستم خوب در بیارم دلم نسوزه

    • سلام دوست عزیز
      خیلی خوشحالم که با دیدن این رسپی تصمی به تهیه ی شله زرد گرفتید
      دوست عزیزم من مطمءنم که نه تنها شله زردتون خراب نخواهد شد بلکه عالی هم میشه
      موفق باشید

  5. دستت درد نکنه خیلی زحمت کشیدی که هر مرحله رو عکس گرفتی

  6. آزاده جان دوست گلم ممنون از محبتت
    امیدوارم براتون مفید بوده باشه
    متاسفانه مدتی نبودم و امکان آپ و یا تایید کامنت ها رو نداشتم شرمنده که دیر پاسخگوی محبتتون شدم
    مرسی گلم که به ما سر زدی